דיסקוס הגליל- דגי נוי, בריכות נוי, אקווריומים



ראשי > בריכות נוי > הכנת בריכת נוי לחורף

הכנת בריכת נוי לחורף

כבעלי בריכות נוי, יש לנו את המחויבות להכנת בריכת הנוי לעונה הגשומה, החורף. בריכת נוי, בדומה לדברים אחרים בחיינו -רכב, גג הבית וכדומה, דורשת תשומת לב בסיסית אשר תסייע לנו לצלוח את החורף ללא נזקים לצמחים ולדגים. במאמר זה נסקור את הפעולות אותם יש לבצע בתחילתו של החורף.

ראשי פרקים במאמר זה:
- הסרת פסולת
- כיסוי בריכת נוי
- גיזום צמחי המים
- הקטנת כמות האוכל לדגים
- השלמת חוסרי מים

הסרת פסולת

בריכות נוי מייצרות פסולת ביולוגית ללא הרף. פסולת ביולוגית זאת נמצאת בבריכה בצורת: צמחים מתים, הפרשות דגים, דגים מתים ומזון שלא נאכל. עם הזמן, פסולת זו מתחילה תהליך של ריקבון. בעזרת חיידקים המשתתפים בתהליך ריקבון זה, , נפלטים למים חומרים אשר במינונים גבוהים עשויים לפגוע בדגה ובצמחי המים.

על מנת למנוע פגיעה בצמחי המים ובדגים, כל שעלינו לעשות הוא לסלק אותם מהבריכה.

כיסוי בריכת נוי

שלב זה מיועד לבריכות נוי אשר בסביבתן הקרובה ישנם עצים נשירים. כידוע, בסתיו עצים נשירים משירים עליהם. איננו מעוניינים שתיתווסף אל הבריכה פסולת נוספת מלבד זאת שכבר קימת...

על מנת למנוע כניסה של פסולת זו, יש למתוח רשת כיסוי מעל הבריכה. כך נמנע כניסתם של עלים מזיקים אלה לבריכה.

אזהרה
אזהרה
יש להשתמש ברשת ולא ביריעה אטומה לאור ו\או לאוויר.

גיזום צמחי המים

את הטיפול בצמחי הבריכה נחלק לשתי קבוצות: צמחים מחמצנים, וצמחים שרק חלקם טבול במים. ההבדל בטיפול בין סוגי הצמחים נובע מעצם העובדה שהצמחים המחמצנים, שנמצאים עמוק במים, חשופים פחות לטמפרטורות החיצוניות הנמוכות.

  • אופן הטיפול בצמחים מחמצנים: יש לגזום את הצמחים אשר הגיעו לפני המים.
  • צמחים השקועים רק בחלקם במים: יש לעשות גיזום בענפיהם המבוגרים.

הקטנת כמות האוכל לדגים

האכלת דגים

טמפרטורת המים משפיעה על דגי נוי החיים בתוכה. עם צניחת הטמפרטורה, יורד קצב חילוף החומרים של הדגים. לכן, עוד לפני הגעת החורף יש להפחית משמעותית בכמות האוכל שאנו נותנים לדגים. בחודשי החורף הקרים, אין צורך להאכיל את הדגים כלל!

אל תדאגו, הדגים לא ימותו מרעב. במהלך חודשי הקיץ הם טוענים את מאגרי השומנים שלהם. מאגרי האנרגיה הללו משמשים אותם בחודשים הקרים. מלבד זאת,  הדגים מוצאים לא מעט מזון במים גם ללא ההתערבות שלנו...


השלמת חוסרי מים

בבריכות נוי אשר אינן מצוידות במנגנון מילוי מים אוטומטי, לעיתים חסר מים במפלס הבריכה. יש חשיבות למלא את המפלס עד לקו העליון על מנת לשמור על טמפרטורת המים.

אומנם זה נשמע פרדוקס, כי הרי בחורף יורד גשם שממלא את הבריכה. עלינו למלא את הבריכה לא בשביל שלא יגמרו בה המים, אלא כדי להפחית את ההשפעה של הטמפרטורה החיצונית מסביב לבריכה על טמפרטורת המים. זכרו ככל שהבריכה עמוקה יותר, כך המקום הנמוך ביותר בבריכה קר פחות. גם הדגים, אשר מכירים היטב תופעה זו, יורדים לעומק הבריכה וכך שורדים טוב יותר את הטמפרטורות הנמוכות.

השפעת טמפרטורת האוויר על טמפרטורת המים בגבהים שונים
                                                                        התמונה באדיבות Sera.

נשארו לכם עדיין שאלות שנשארו לא פתורות? מחפשים עזרה מקצועית נוספת?
צרו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם בכל נושא.

מאמרי הרחבה לנושא זה:
+ פילטרציה בבריכת הנוי
+ תהליכים ביולוגיים בצמחים
+ צמחי מים
- תגיות: testing, רדוקס+בבריכה+הסבר, גשם