שרימפס ג'פוניקה הוא חסר חוליות קטן השייך למשפחת
קפיצוניים. שרימפס זה הוא ללא ספק אחד ממיני השרימפסים הנפוצים בעולם לצורכי נוי. הוא חדר לתודעתנו בעקבות אקווריומי המופת של אומן האקווריומים טאקשי אמאנו. אמאנו עשה שימוש נרחב בשרימפס זה באקווריומי הצמחייה אותם הקים. כיום, נפוץ שרימפס ג'פוניקה באקווריומים רבים ברחבי העולם, לרבות ישראל.
תפוצתו המקורית בעולם של שרימפס ג'פוניקה שייכת ליבשת אסיה, בעיקר באזור יפן-טאיוון. בית גידולו הטבעי הוא באזורים ביצתיים. שרימפס ג'פוניקה הוא בעל חיים קטן. אורכו המקסימלי מגיע עד לכדי 5 ס"מ בלבד. להבדיל ממספר מיני שרימפסים אחרים, צבע גופו של שרימפס ג'פוניקה אינו ש
קוף לגמרי. באזור הגב ישנה רצועה המתחילה באזור הראש עד לזנב שצבעה הוא חום בהיר. לאורך צידי גופו ישנם מספר שורות של נקודות המסודרות בצורה אופקית. צבע נקודות אלו הוא אדמדם.
באופן כללי, נחשב שרימפ ג'פוניקה לשרימפס עמיד ל
אקווריום. סביבת גידלו הטבעית (ביצות) היא סביבה קשה לחיים, דבר שחישל אותו וגרם לו להיות ייצור סתגלן. לצורך שילובו באקווריום נדרשת מערכת פילטרים פשוטה בלבד. טמפרטורת המים הנדרשת היא 20-28 מעלות צלזיוס. שילובו של שרימפס זה באקווריום יעשה עם שותפים שקטים בלבד. מיני דגים רבים רואים בשרימפס ג'פוניקה מקור מזון. לכן, חובה לשלב שרימפס זה עם אוכלוסיות דגים שקטות בלבד. שרימפס זה יכול להשתלב במגוון סוגי אקווריומים. חשוב שימצא לו מקומות מסתור רבים (ולא אקווריום "ערום").
אקווריום צמחיה יאפשר לשרימפס ג'פניקה את התנאים האופטימליים להתפתחות.
תזונתו של שרימפס ג'פוניקה מבוססת על תזונה צמחית. שרימפס זה ניזון ממספר רב של סוגי
אצות המופיעות לעיתים באקווריום. ככל הנראה, משום כך הפך להיות שותף פופלרי לאקווריום צמחיה. שרימפס ג'פוניקה הוא אחד מאוכלי האצות המוצלחים ביותר שניתן לשלב באקווריום.
למרות שמבחינה וויזואלית דומה השרימפס ג'פוניקה לבן משפחתו –
שרימפס דנטיקולה, קיים הבדל רב ברביית שתי מיני שרימפסים אלו. שרימפס ג'פוניקה דורש מים מלחים על מנת להתרבות. משום כך, רוב המגדלים ברחבי העולם לא מצליחים להרבותו בתנאים ביתיים. הצאצאים שנולדו באקווריום לא מצליחים לשרוד יותר משבוע ימים. למזלנו, עם התבגרותם של הצאצאים הם נוטשים את תלותם במים מליחים ומצליחים להתקיים גם במים מתוקים בלבד.
השם המדעי של מין זה בעבר נקרא Caridina japonica. במהלך השנים שונה שמו וכיום שמו המדעי הוא Caridina multidentata.